Miksi hengitys on tärkempää kuin asennot?

Harjoituksestasi saat irti enemmän kun annat itsellesi mahdollisuuden palata perusasioiden ääreen. Myös haastellisemat asanat muuttuvat helpoiksi kun muutat ajattelutapaasi. Sinä olet hyvä juuri sellaisena kuin nyt olet. Erilaisin harjoituksin saa aikaan uudenlaisia kokemuksia. Tulet harjoitukseen juuri sellaisena kuin olet, teet sen mikä tuntuu hyvälle tehdä, ja jooga tekee loput. Todellakin, anna joogan tehdä, sen sijaan että sinä suoritat ja teet. Voisiko se olla näin yksinkertaista? Kyllä vaan!

Joogatunnilla viereinen kaveri saattaa näyttää olevan ihan solmussa, miten se on siihen päässyt? Pitääkö minunkin? Ei tarvitse, mitä sitten tapahtuu kun sinä olet solmussa, muuttuuko elämässäsi jokin? Entä jos annat kehosi määritellä mikä on sinun asentosi tälle päivälle. Turvallisesti asentoja muokaten. Meillä kaikilla on omat haasteemme ja vahvuutemme, luota siihen että kehosi rajoitteet suojelevat sinua. Voi vaikka vielä kymmenen vuotta kunnes lonkkasi aukeavat lootukseen helposti.  Nauti siis kaikesta siitä mitä matkalla tapahtuu NYT.

Minun tehtävänä on toimia joogassa facilitaattorina, ohjaajana kohti sinulle sopivaa harjoitusta, hyödyntäen omaa kokemusta, sekä muilta oppilailta opittua hiljaista tietoa. Vain sinä voit tuntea kehosi, sinä olet itsesi ekspertti!  Työpajoissa, tai yksityistunneilla sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus kysyä ja kokeilla eri variaatioita asennoista, ja löytää sinulle sopiva harjoitus.

Minulla on ollut oppilaita joiden reidentakaosat ovat kiristäneet niin että ovat saaneet alaselkänsä kipeäksi puskemalla itseänsä eteentaivutuksiin. Muokkaamalla asentoa, koukistamalla polvia, leventämällä asentoa onkin löytynyt keveyttä asentoon, toistamalla, säännöllisellä harjoittelulla tapahtuu tuloksia. Samat oppilaat ovat saattaneet taas innostua ja puskeneet liialla voimalla kuvitellen, että nyt mennään syvemmälle asentoon. Mutta kas keho pistää vastaan, ja jalat menivät taas jumiin.Joogaharjoitus siis opettaa kuuntelemaan kehoa, jos ei sitä jo ennakolta tehnyt. “Kun hengität, et voi vahingoittaa kehoasi. Vain sinä tai ulkopuolinen voi vahingoittaa kehoasi puskemalla yli sinun luonnollisen liikuvuuden rajan”. It’s Yogassa ohjatuilla tunneilla käytetäänkin kevyttä ohjaavaa kosketusta, voimakkaiden avustusten sijaan. Näin sinä pääset kokemaan turvallisen ja tehokkaan oman joogaharjoituksesi!

It’s Yogan perustaja Larry Schultz on sanonut että “Sinä et ole autosi, et ammattisi, et vaatteesi. Sinä olet hengityksesi”. Tätä oivallusta kohti menemme viikonloppukurssillamme. Mitä kaikkea hengittäminen voikaan avata. Joogaharjoituksissa, ja entäpä kun siirrät sen arkipäivääsi!

Namaste, Jari

Missä voin opetella tai kerrata näitä perusasioita?

%d bloggers like this: