Joogan harrastajan on hyvä opetella ja palata aina vaan uudestaan joogan perusperiaatteisiin, ja niiden kautta syventää harjoitustaan. Perusasioiden ymmärtämisen kautta pystyyy muokkaamaan harjoitustaan sopivaksi itselleen.

Olen toiminut joogaopettajan ammatikseni nyt seitsemän vuotta. Aikaisemmin olen toiminut ITC-alalla ja tehnyt siis päivästä toiseen istumatyötä, ja tunsin sen vaikutukset hyvinvoinnissani. Selkäkivuista olin kärsinyt jo yli 20 vuotta, ja nyt joogan avulla olen saanut selkäni taas liikkuvaksi ja kivuttomaksi. Retriitit ja koulutukset ovat hyödyllisiä, sillä niiden aikana saa vinkkejä yksilöllisesti jooga-asanoiden muokkaamiseen ja harjoituksen vaihteluun. Kuinka tärkeää onkaan että asanaharjoittelu on monipuolista! Helposti jämähdämme omiin kaavoihin harjoittelussa, ja unohdamme tarkastaa mitkä olikaan ne perusasiat, jotka tukee meidän hyvinvointia ja turvallista harjoittelua. Myös joogaopettajat tarvitsevat kertausta ja omaa harjoittelua, jotta pystyvät jakamaan nämä taidot muille.

Itse sain suuria oivalluksia harjoittelun muokkaamisen kautta kokeneelta opettajalta joogaopettajakoulutuksessa. Harjoittelun muokkaaminen todellakin kannattaa, jotta löytää itselleen sopivan tavan joogata. Jos aina tekee samalla tavalla, mitään muutosta ei tapahdu, miksi siis tehdä harjoitusta niin että aina on kipeä tai koskee johonkin?

Tuntuuko sinusta että suoritat joogaa? Kenties olet hajoitellut samaa eteentaivutus-sarjaa jo vuosikymmeniä samalla tavalla. Voisiko kokonaisvaltainen vapauttava oivallus olla paikallaan?Rocket Jooga on paljon muutakin kuin sarja liikkeitä ja hengitystä. Harjoittelun taustalla on joogafilosofia joka luo pohjan turvalliselle ja tehokkaalle harjoittelulle. Tule tietoiseksi omasta harjoittelustasi ja filosofiasta sen taustalla!

Rocket joogan perusasiat ovat:

  • Hengitys, Drishtit – katseen suuntaaminen,
  • Bandhat – vartalon lukot (fyysisesti & energeettisesti),
  • Turvallinen harjoittelu omalla tasollasi
  • Erilaiset harjoitteet eri päiville, jotta saat erilaisia harjoitusärsykkeitä. Samanlainen päivittäinen harjoittelu johtaa ylirasitukseen ja vammoihin.
  • Asanoiden funktio on tärkeämpi kuin sen muoto: asanoita voi muuntaa.
  • Luovuus: asanoita ja siirtymiä voi muokata kun tiedät mikä on asanan tai sarjan funktio.

Haluatko oppi näitä?

%d bloggers like this: